Macaron után itt a bruffinőrület!

A croissant + fánk (cronut) és a croissant + perec (cretzel) gasztronómia hibrid után itt a legújabb külföldi kedvenc, a briós + muffin, ismert nevén a bruffin!

The Bruffin néven nyílt New Yorkban egy üzlet, ami csak ezekre a péksüteményekre specializálódott.

Könnyű, puha, vajas brióstésztába csavarnak finomabbnál finomabb, különböző országok ízvilágát tükröző sós és édes töltelékeket, majd papírkapszlikkal bélelt muffinformákban sütik őket meg.

12 nemzetközi ízkombinációt találtak ki. A kész bruffinokba kis zászlót tűznek, hogy mindenki tudja, mire számíthat, melyik országot kóstolja meg. Ilyen ízesítésű bruffinok kaphatók:

Amerikai (sült csirke, kéksajt és csípős szósz), brit (bacon és cheddar sajt), kanadai (bacon, juharszirup és cheddar sajt), indiai (masala csirke, csicseriborsó és paneer sajt), olasz (pepperoni, pesztó és parmezán), német (frankfurti virsli, savanyú káposzta, füstölt gouda és tormás mustár), görög (fűszeres marha, feta, spenót és olívabogyó), japán (teriyaki csirke, újhagyma és szezámmag), svéd (lazac, fűszeres kecskesajt, kapribogyó és spenót), spanyol (chorizo, manchego sajt és csili), francia (szalonna, brie és gruyere) és marokkói (báránykolbász, fűszeres lecsó és sajt).

Vannak természetesen bruffinok édesszájúaknak is, mint például a krémsajtos-áfonyás, a cseresznyés-mandulás és a vaníliás-almás-mandulás.

A sikere töretlen. New York odavan a bruffinokért, és kezd a világ is!


hír


Macaron után itt a bruffinőrület!
Gasztroverselés