Ricottás rétestöltelék

A ricottában az a jó, hogy sós és édes rétest is lehet készíteni belőle.

Nézzük előbb a sósat!
Rudanként kevés olajon megfuttatunk 1 gerezd vékonyan felszeletelt fokhagymát, és megfonnyasztunk rajta 2 marék spenótot. Amíg hűl, előkészítjük a rétestésztát vagy -lapot, és meghintjük 1 marék búzadarával. Rápöttyözünk 20 dkg házi ricottát, elterítjük rajta a kihűlt spenótot, rámorzsolunk 10 dkg fetasajtot, vagy az egészet előbb összekeverjük, végül feltekerjük a tésztát.
Ha édesen szeretnénk elkészíteni, a búzadarával meghintett tésztára rudanként 35 dkg ricottát tegyünk, sűrűn rakjuk meg málnával, és ízlés szerint szórjuk meg cukorral (nálunk 2 dl kerül rá).

Krusperné Bádonyi Tímea receptje. Rétesmánia című könyvünk szerzője.

BAB_4244




Sztanó Orsolya
Ahol a fagyi művészet