A durumtészta titkai, alapoktól a színezésig

Tésztakészítő tanfolyam

Ha szereted a tésztát, és szívesen megtanulnád magad gyúrni és formázni, itt az alkalom! Egy rég elfeledett hagyományt, a tésztakészítést élesztjük fel. Kereki Noémi, a Tésztaműhely című szakácskönyv szerzője mindent megmutat, elmesél és megtanít. Tésztacsodák fognak a kezünk alatt formálódni, és mire végzünk, szerelembe fogsz esni a tésztázással.

Töltsd el jó hangulatban a délutánt egy igazi műhelyben, mesés tésztatörténeteket hallgatva, tésztakedvelők körében.

Ami a tanfolyamon elsajátítható:
* a hozzávalók alapos ismerete
* a durumtészta-készítés csínja-bínja
* mivel és hogyan színezzük a tésztát
* 6 népszerű olasz durumtészta megformázása
* kifőzési és tartósítási módszerek
* tálalás: szószok, mártások, mihez mi illik, receptek

A résztvevők ajándékba kapják a fotón látható, olasz bükkfából készült bordázót, és mellé durumlisztet, hogy hazaérve már lehessen is tésztázni. A tanfolyam végén narancsos, diópesztóval összeforgatott tésztát kóstolunk. A megformázott tésztákat papírdobozban mindenki hazaviheti.

Részvételi díj: 10 ezer forint
Résztvevők száma: 15 fő
Időpont: 2016. november 13., 10-13 óra
Helyszín: Borarti Alkotó Tér és Műhely, Budaörs, Clementis utca – Ébner köz sarka. A BKV járatok a ház előtt állnak meg.
A részvétel regisztrációhoz és előrefizetéshez kötött, a tanfolyam@csipetkiado.hu oldalon várjuk szeretettel a jelentkezést.

Legyél te is tésztaságmániás!

Borartiék különleges csomagolásokkal készülnek, amiket a helyszínen meg lehet vásárolni.




Hogyan gyűjtsünk, tároljunk és ültessünk virágmagot?
Ahol a fagyi művészet